Ruhedsmåling af materialernes overflade

Tit og ofte stilles der krav til materialernes indvendige overfladeruhed.

Der er igennem tiden set mange projekter, hvor materialerne ikke har levet helt op til forventningerne, hvilket medfører forsinkelser, utilfredse bygherrer, en masse unødigt ekstraarbejde og et forventet overskud vendt til et underskud.

En stor del af disse skuffelser kan i mange tilfælde forhindres ved at foretage modtagekontrol af de hjemkøbte produkter før opskæring og indsvejsning i et procesanlæg.

InMaTech råder over det nødvendige udstyr til at foretage modtagekontrol og ruhedsmåling og vi leverer også denne kvalitetsydelse til meget konkurrencedygtige priser.

Skal vi hjælpe jer?

Konkret case fra Inmatech

RuhedsmålingEksempel på den indvendige overflade i et elektropoleret rør uden modtagekontrol.

Der var i alt 7 længder rør i en sending på 42 længder. De 3 længder rør var skåret op og svejst ind før fejlen blev opdaget.

Det tager ca. 2 minutter at foretage en modtagekontrol af en længde rør, så det er væsentligt nemmere at lave ruhedsmåling fra starten, end det er at pille et anlæg fra hinanden igen.

Her ses et andet eksempel på hvordan den indvendige overflade kan variere.

Ruhedsmåler

ruhedsmålingFor at sikre at den indvendige overflade overholder de strenge kvalitetskrav, kan vi fortage ruhedsmålinger med kalibreret udstyr på stedet og printe resultater med det samme eller overføre dem til USB-nøgle.

Længere inde i f.eks. rør kan vi inspicere overflader med meget præcist videoendoskopiudstyr med høj opløsning og farvegengivelse – se mere under R-VT.

Her ses et andet eksempel på hvordan den indvendige overflade kan variere.